ویتامینها ترکیبات آلی هستند که به مقدار خیلی جزئی برای سوخت و ساز مواد غذایی و اعمال حیاتی بدن و رشد و نمو و تندرستی ضرورت دارند. تغذیه ناقص و رژیم غذایی نامناسب سبب کمبود یا فقدان یک یا چند ویتامین میشود و به بیماریهای مختلف مانند بری بری و پلاگر میانجامد.
ویتامینها سبب تسهیل دگرگشت (سوخت و ساز بدن)، اسیدهای آمینه، چربیها و کربوهیدراتها میشوند و رشد و نمو و ترمیم سلولهای بدن را میسر میسازند. برخی از ویتامینها سبب جذب مواد غذایی در روده میشوند و بعضی نیز به عنوان کاتالیزور عمل میکنند. عمل آنها بر روی بافتهای اپی تلیال و همچنین استخوان بوده و در مجموع هر کدام از آنها از بروز یک عارضه جلوگیری میکند.
فونک نام Vitalamine، یعنی آمینی که حیاتی بوده و برای ادامه زندگی ضرورت دارد، را به موادی که سبب بهبود بیماری بری بری میشد و از گروه آمین بوده اطلاق کرد. پس از آنکه معلوم شد بسیاری از ویتامینها از گروه آمین نیستند حرف e از آخر واژه ویتامین حذف و واژه Vitamin مورد قبول واقع شد.
ویتامینها را به دو دسته مهم، شامل ویتامینهای محلول در آب و ویتامینهای محلول در چربی، تقسیم کردهاند. ویتامین E، ویتامین K، ویتامین D، ویتامین A را محلول در چربی و ویتامین C و ویتامینهای گروه B را محلول در آب دانستهاند.
علاوه بر مواد معدنی، ویتامینها نیز مورد نیاز بدن هستند؛ زیرا بدون حضور آنها در غذا، سلامتی و تعادل اعضای بدن ناپایدار میشود و در اعمال حیاتی اختلالاتی ایجاد میگردد و عوارضی بروز میکند که گاه منجر به مرگ میشود.
ویتامینها سوخت و ساز بدن را تنظیم میکنند و تنها کمبود یک ویتامین میتواند، تمام بدن انسان را به مخاطره اندازد. خوب است بدانید که بیشتر ویتامینها از منابع اصلی طبیعی استخراج میشوند.
کلمهٔ ویتامین از واژه یونانی ویتا به معنی «زندگی» است.
موضوعات مرتبط: پزشکی
غذاي اصلي انسان
1-پروتين گياهي
2-قند گياهي(داخل سلول مي رود و انرژي توليد مي كند)
3-چربي گياهي
4-ويتامين گياهي
تشخيص بدن سالم:
يك حبه سير را بطور كامل بدون جويدن و خورد شدن قورت داده اگر قبل از 24 ساعت از بدن خارج شد بدن سالم است زيرا در اين مدت هيچ ميكروبي در بدن نمي تواند رشد كند.و اگر طولاني تر شد دچار يبوست (محل رشد ميكروب )بوده و بيماريد.
طرز غذا خوردن
1- تا گرسنه نشديد غذا نخوريد.
2- نيم ساعت قبل از غذا يك ليوان آب را در سه جرعه بنوشيد.
3- قبل از غذا دستها را بشوييد.
4- زماني كه سالم و شاداب هستيد هر چه هوس كرديد بخوريد.
5- هنگام كسالت هر چه هوس كرديد نخورده و عكس آنرا بخوريد.
1- مقدار كمي نمك بچشيد.(براي سالم ماندن دندانها وجلوگيري از پوسيدگي)
2- به زيبايي سفره و غذا خوب نگاه كنيد .(انرژي چشمان با غذا منتقل مي شود)
3- غذا را با سالاد تزيين شده شروع كنيد.(زيرا خام است و ميكروب ندارد)
4- هر لقمه را 40 تا50 بار بجويد.
5- در صورت امكان با سه انگشت 62 غذا بخوريد.(انرژي انگشتان به غذا منتقل مي شود)
6- در بين غذا آب يا نوشابه ننوشيد.
7- انرژي داده شده به غذا با خوردن آن به بدن منتقل مي شود. در اين حالت غذا ي مصرفي نصف مي شود.
8- نمك كم بخوريد.
9- دو تا سه لقمه مانده سير شويد ديگر غذا نخوريد.
10- بعد از غذا مقداري نمك بچشيد.(ترشي معده را رفع ميكند)
11- بعد از ميل غذا دراز بكشيد و پاي راست را روي پاي چپ انداخته دستها را زير گردن قرار داده چشمها را بسته و بهيچ چيز فكر نكرده بمدت 5 تا 10 دقيقه سپس بلند شده در اين حال خستگي غذا رفع شده و انگار غذا نخورده ايد.
موضوعات مرتبط: پزشکی